Thuiskomst - Reisverslag uit Lochem, Nederland van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Thuiskomst - Reisverslag uit Lochem, Nederland van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Thuiskomst

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

26 Augustus 2010 | Nederland, Lochem

Donderdag 26-08.

Aan alle trouwe lezers van deze pelgrimsreis.

Vanmiddag hebben we papa en mama weer opgehaald vanaf Rotterdam airport.
Het was een emotioneel weerzien. Elkaar vier maanden niet zien was afzien vond ik. Hoewel er wel bijna wekelijks een telefoontje kwam naar Saskia of naar mij en we net als jullie allen op de hoogte werden gehouden via deze website.
Nu papa en mama weer thuis zijn, wordt het voor ons allen weer afkicken. We zullen de verhaaltjes missen, nu is het wachten op de foto's, meer dan 1000 zei papa vanmiddag, en de reisverhalen die hier niet vermeldt staan.
In juli hebben Greet en Ab Flaes het initiatief genomen om een sponsoractie voor Kika op te zetten. Er is door hen en door Saskia en mij veel gelobbied en vanmiddag mochten we dan ook een voorlopig bedrag van 1085,24 euro aan papa en mama overhandigen. Een mooi bedrag, vinden jullie niet? Mocht je, na het lezen van dit bericht, toch nog denken van: ik wil ze ook wel sponsoren, dan kan dat natuurlijk altijd. Stuur even een mail naar: anitadommerholt-niessink@hotmail.com onder vermelding van pelgrims, en ik stuur je de informatie toe.

Hartelijke groeten,

Anita

• 26 Augustus 2010 - 20:01

Gera En John:

Hennie en Gerrit van harte welkom in dit koude natte land.
    Jullie tocht is volgens de verslagen "droger" ver(ge)lopen.
    Eerst maar bijpraten met kinderen en kleinkinderen. Later doen wij dat nog wel.
    Blij dat jullie in gezondheid weer hier zijn.

• 27 Augustus 2010 - 06:23

JUL:

Al die geestelijken die jullie vooral in Italie hebben ontmoet hebben kennelijk geen goed woordje voor jullie gedaan bij de weergoden.
    Geen misverstand mogelijk, de piloot had jullie naar het juiste land geloodst... De eerste voet op Nederlandse bodem deed jullie meteen beseffen hoe het er in dat koude kikkerlandje regelmatig aan toe gaat. Helemaal vreemd was dat niet voor jullie, want ook in Duitsland en Oostenrijk hielden jullie het bepaald niet droog.Niet zo gek dat het ook bij jullie eerste ontmoeting met jullie naasten niet helemaal droog bleef... De waterlanders zullen ongetwijfeld rijkelijk hebben gevloeid. Mag dat misschien na vier maanden en bij zo'n hecht gezin?

Dat zal even wennen zijn. Niet meer zo vroeg uit de veren, geen blik uit het raam hoe het er met het weer voorstaat, geen zorgelijke blikken over wat je nu allemaal tegen zult komen, niet meer zoeken naar een slaapplaats, geen zorgen of je de kleren wel schoon en drooog kunt krijgen, geen glibberige rotspartijen, geen wilde Italiaanse honden die het op je lijf en leden hebben voorzien, geen struikgewas waar je door moet kruipen, niet zoeken naar een computer om je indrukwekkende verhaaltjes kwijt te kunnen, geen problemen bij het verzamelen van stampeltjes, niet zoeken (naar een niet aanwezig) winkeltjes waar je routekaarten kunt kopen, niet vechten tegen een opkomende heimwee, geen zorgen om het thuisfront enz. enz. Maar weest gerust, gij helden, er gebeuren snel genoeg dingen om je druk over te maken. Al was het alleen al om een planning te maken voor al die mensen die jullie wel weer een keer lijfelijk willen kunnen zien en niet op een foto... Ben ik blij dat ik zo dicht in de buurt woon...
    WEEST WELKOM GIJ PELGRIMS...

Verslag uit: Nederland, Lochem

KIKA actie

17 September 2010

Epiloog
Gerrit en Hennie

Voettocht Lochem – Rome. Na onze voettocht van de Waddenzee naar de Middellandsezee ( eerst Pieterpad en daarna de G.R. 5 ) lag het al lange tijd in onze bedoeling om onze wandelschoenen aan te trekken voor weer een lange tocht. Het liefst zoveel mogelijk langs onbekende en onverharde paden. Onze keuze viel daarbij op Rome. Een prachtige tocht via oude Romaanse pelgrims- en handelswegen, met natuurlijk aan het eind de prachtige oude stad Rome. Na een winter van route plannen en andere voorbereidingen vertrekken we 24 april 2010. We hebben er ontzettend veel zin in!

Actief sinds 08 April 2010