Het Vaticaan / Testimonium. - Reisverslag uit Rome, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Het Vaticaan / Testimonium. - Reisverslag uit Rome, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Het Vaticaan / Testimonium.

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

24 Augustus 2010 | Italië, Rome

Dinsdag 24-08.

Vandaag naar de St. Pieter geweest. Om 9 uur waren we al in de Sacristi om een Testimonium (verklaring) van onze tocht te krijgen. Het kosste even doordrukken maar uiteindelijk kregen we een afspraak voor 9.30 uur. We werden door een Duits/ Engels talige Pater ontvangen. Na een hartelijk ontvangst en het tonen van onze stempelkaart (haha) werden we bijgeschreven in het grote pelgrimsboek. We kregen een afspraak mee voor 11.15 uur om dan het Testimonium in ontvangs te nemen.( Moest nog geschreven worden natuurlijk) en een rondleideing met nog 2 pellegrino's. We kregen een oficiële brief met stempel en handtekening mee dat we weer binnen mochten komen. De securety dreigde echter roet in het eten te gooien, geen paspoort bij ons. Uiteindelijk werd genoegen genomen met Gerrit zijn rijbewijs. Binnen was nog een verrassing, er waren nog 3 pelgrims waaronder het aardige Duits / Italiaanse stel. Sinds Assisi hadden we ze niet meer gezien. Het was een hartelijk weerzien. We kregen een rondleiding in de gebouwen onder de St. Pieter en de Kapel van S. Petrus en natuurlijk het Testimonium. Al met al was het heel bijzonder, ook voor ons als niet katholiek. Daarna naar het Vaticaans museum met als hoogtepunt de Sixtijnse Kapel, overweldigend dat was het! Onvoorstelbaar wat daar alemaal voor moois te zien is. Het bekendste zijn natuurlijk de werken van Michelangelo. (toch nog eens de boeken van Dan Brown weer lezen). Het was een heel bijzondere dag.

• 25 Augustus 2010 - 17:30

JUL:

Wat een fantastische en indrukwekkende afsluiting van jullie heldentocht. Toch wel op de gevoelige plaat of film vastgelegd? Dat doet toch ter plekke alle pijntjes, heimwee enz. naar de vergetelheid verbannen. Benieuwd hoe die documenten eruit zien! Inlijsten maar en een prominente plaats in de kamer geven, zodat jullie (en de gasten) er dagelijks een blik op kunnen werpen. Het avontuur eindigt morgen. De eerste avond is voor jullie en kids en kleinkids, maar we hopen toch spoedig even langs te mogen komen. Goede reis morgen en we zien jullie gauw. Geniet van je eerste nacht in jullie eigen, vertrouwde bedje. Voelt misschien wel aan als de eerste huwelijksnacht, als je je die na 48 jaar tenminste nog kunt herinneren .... Arrivederci HUL en GUL!

• 25 Augustus 2010 - 18:02

Marloes:

Morgen :D:D:D:D:D:D:D:D

• 25 Augustus 2010 - 19:06

Elly En Bert:

lieve vrienden, gefeliciteerd, we zijn harstikke trots op jullie, wat een schitterende prestatie, tot gauw.

• 26 Augustus 2010 - 17:28

Anita:

Aan alle trouwe lezers van deze pelgrimsreis.

Vanmiddag hebben we papa en mama weer opgehaald vanaf Rotterdam airport.
    Het was een emotioneel weerzien. Elkaar vier maanden niet zien was afzien vond ik. Hoewel er wel bijna wekelijks een telefoontje kwam naar Saskia of naar mij en we net als jullie allen op de hoogte werden gehouden via deze website.
    Nu papa en mama weer thuis zijn, wordt het voor ons allen weer afkicken. We zullen de verhaaltjes missen, nu is het wachten op de foto's, meer dan 1000 zei papa vanmiddag, en de reisverhalen die hier niet vermeldt staan.
    In juli hebben Greet en Ab Flaes het initiatief genomen om een sponsoractie voor Kika op te zetten. Er is door hen en door Saskia en mij veel gelobbied en vanmiddag mochten we dan ook een voorlopig bedrag van 1085,24 euro aan papa en mama overhandigen. Een mooi bedrag, vinden jullie niet? Mocht je, na het lezen van dit bericht, toch nog denken van: ik wil ze ook wel sponsoren, dan kan dat natuurlijk altijd. Stuur even een mail naar: anitadommerholt-niessink@hotmail.com onder vermelding van pelgrims, en ik stuur je de informatie toe.

Hartelijke groeten,

KIKA actie

17 September 2010

Epiloog
Gerrit en Hennie

Voettocht Lochem – Rome. Na onze voettocht van de Waddenzee naar de Middellandsezee ( eerst Pieterpad en daarna de G.R. 5 ) lag het al lange tijd in onze bedoeling om onze wandelschoenen aan te trekken voor weer een lange tocht. Het liefst zoveel mogelijk langs onbekende en onverharde paden. Onze keuze viel daarbij op Rome. Een prachtige tocht via oude Romaanse pelgrims- en handelswegen, met natuurlijk aan het eind de prachtige oude stad Rome. Na een winter van route plannen en andere voorbereidingen vertrekken we 24 april 2010. We hebben er ontzettend veel zin in!

Actief sinds 08 April 2010