Het is gelukt, ROME !!!!!!! - Reisverslag uit Rome, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Het is gelukt, ROME !!!!!!! - Reisverslag uit Rome, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Het is gelukt, ROME !!!!!!!

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

21 Augustus 2010 | Italië, Rome

Dag 120. Zaterdag 21-08. Temp. 37 gr.

Monte Libretti - Hotel Sylvian - Stazione - Tiburtina - ROME. 22 km. 7 uur.

Onze gastheer Claudio brengt ons in zijn 8 persoons Oldtimer Mercedes weer naar het eindpunt van gisteren. Onze kleinzoon Jeroen had ons eens moeten zien in deze auto. Claudio wijst ons onderweg Rome aan, we kunnen het in de verte zien liggen. Hij verteld erbij dat het er vandaag 37 gr. wordt. We starten pas om 9 uur met onze tocht. We lopen langs grote olijfgaarden en zien nog steeds de heuvels om ons heen. Onze routegids adviseert om bij een hotel een bus naar de rand van Rome te nemen omdat verder lopen onverantwoord is. Te veel verkeer. Die raad volgen we op. Aan de rand van Rome stappen we uit en lopen de laaste 4 km. door Rome. We zijn de hele dag al kribbig tegen elkaar. Voordat we bij ons eindpunt zijn gaan we eerst maar een poosje in een plantsoen zitten afkoelen. Letterlijk en figuurlijk. We hebben inmiddels al 9 liter water op, gelukkig zijn hier overal tappunten voor water. Dan gaan we voor het laatste stukje. We komen langs een zeer fraaie stadsmuur, door een poort en zien dan al snel het beeld van Franciscus met iets verderop de St. Jan in Lateranen. Ons eindpunt. We kunnen niet geloven dat we er zijn! Maar we zijn er echt! Na 120 dagen, waarop we 2355 km. hebben afgelegd hebben we ROME BEREIKT.

• 23 Augustus 2010 - 11:36

Gerrit:

QUELLO CHE UNA CONQUISTA!!!

TOP GRANDE!!!! MOLTO, MOLTO. Congratulazioni!!!

Enneh, nu wel even genieten van de prestatie hoor, afkicken doe maar in Nederland!

• 23 Augustus 2010 - 14:11

Ab En Greet:

Kanjers het is gelukt en wat een planning.
    Nu nog even van Rome genieten en dan naar de Achterhoek

• 23 Augustus 2010 - 15:10

JUL:

MISSIE VOLTOOID!!!
    24 APRIL 2010 - 21 AUGUSTUS 2010

Wie had dat gedacht, zeker na de valpartij van Hennie zo vlak voor vertrek. Wij (en velen met ons) verklaarden jullie voor gek! Maar... hoe waar is het gezegde "hoe ouder hoe gekker" gebleken?. Er zal een golf aan felicitaties op jullie inmiddels ranke lijfjes neerdalen en hoe terecht kan dat zijn? Helemaal op eigen kracht en zonder hulp van HEM! Klasse, hier kunnen nog 30 jaar van genieten. Of volgend jaar de omgekeerde route? Dacht het niet he! Benieuwd of jullie nog meer van die snode plannen hebben. Eerst maar lekker nagenieten! Proficiat en een driewerf HOERA!

• 23 Augustus 2010 - 15:31

Corrie En Frits:

Gefeliciteerd met deze enorme prestatie.
    Nu nog genieten van de mooie stad Rome.

• 23 Augustus 2010 - 19:49

JUL:

SPREEKWOORDEN, GEZEGDES, SPREUKEN…
    Toen we van jullie plannen hoorden dachten we “bezint eer ge begint” . De voorbereiding verliep vervolgens letterlijk met “vallen en opstaan” (Hennie(. “Van uitstel komt afstel”, dachten we, maar jullie hielden “voet bij stuk”. Altijd geldt “Een goed begin is het halve werk”, dus hebben jullie de “puntjes op de i” gezet. , maar….” er leiden vele wegen naar Rome”, dus moest het volgens jullie maar “volgens het boekje”. “De aanhouder wint”, zo bleek. We dachten nog “als die maar niet teveel “hooi op de vork nemen” en als ze maar niet “als een kip zonder kop” of met een “bord voor de kop” lopen. Je kunt immers ook “te hard van stapel lopen” en je “uit de naad lopen”. “ Ook geldt: “hardlopers zijn doodlopers”… “Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd”, maar in Duitsland kwamen jullie regelmatig letterlijk “van de regen in de drup”….”Overdaad schaadt”, maar ook “rust roest”, dus doorlopen! . Ze zeggen “na regen komt zonneschijn”, maar jullie maakten kennis met het spreekwoord “geduld is een schone zaak”. Jullie moesten bijna letterlijk “alle zeilen bijzetten”, maar gingen “door tot aan het gaatje”. Op een gegeven moment konden we er “geen touw aan vast knopen” en waren we jullie op de kaart kwijt. Op naar Oostenrijk, waar jullie de “teugels even konden laten vieren”. “De boog kan niet altijd gespannen zijn” en de ontmoeting met familie en kennissen raakte bij jullie “een gevoelige snaar”. Jullie zetten vervolgens weer “je beste beentje voor”. Hennie vergat even dat je “geen slapende honden moet wakker maken” en werd letterlijk “de gebeten hond”. Dat was schrikken, maar Hennie wist “door de zure appel heen te bijten”. Soms zagen jullie “door de bomen het bos niet meer” en moesten jullie wat “water bij de wijn doen”. Dwars door het struikgewas, maar jullie dachten “waar een wil is, is een weg”. De tips van plaatselijke bewoners deden jullie verzuchten “de beste stuurlui staan aan wal”. “Haastige spoed is zelden goed”, dat bleek toen Hennie “een uitglijder maakte”. “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, dat leverde Hennie bloedende ledematen op. Kan gebeuren, immers “waar gehakt wordt vallen spaanders”. Even was Hennie vergeten: “een ezel in het algemeen, stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen”. Hennie kocht nieuwe wandelschoenen, niet goedkoop, maar wist “goedkoop is duurkoop”. Even “zaten jullie er doorheen”, maar “alle beetjes helpen”, ook bij een dipje. “Vertrouwen vertrekt te paard en komt te moet”, dat beseften jullie goed. “Al doende leert men”, dus op naar Rome. Even dreigde “de laatste loodjes het zwaarst te wegen”. ff rustig aan, want “hoogmoed komt voor de val” . Toch hebben jullie er nog even “flink de sokken in gezet”. Gerrit vond nog een steen en dacht “wie het kleine niet eert is het grote niet weerd”. Meenemen kon niet, maar “wie niet sterk is moet slim zijn”, dus maar even een foto gemaakt. Soms moesten jullie je even “in alle bochten wringen” om aan een slaapplaats te komen. Met nog 100 kilometer te gaan dachten jullie “je moet de beer niet verkopen voordat hij geschoten is”, maar “de beer was wel los”. “Gedragen door de wind” vlogen de kilometers onder jullie voeten vandaan. “. De “mussen vielen nog steeds dood van het dak”, maar gelukkig “ging het jullie nu eens voor de wind”. In Rome werd “de kat de bel aangebonden” , dus op naar de Paus, maar helaas. Nou ja, je moet “de kerk in het midden laten”, bleek het nog een Nederlandse kerk te zijn ook! Je moet “de kat ook niet op het spek binden”.. Soms “krijgen de paarden die de haver verdienen die niet”, maar nu gelukkig wel. Je hebt “luxe paarden en werkpaarden” , maar in welke categorie jullie thuishoren… We weten zeker dat jullie niet “over het zijn getild” . Jullie hebben ook niet “op het verkeerde paard gewed”. Maar eens kijken wat jullie actie voor KIKA oplevert. Hopelijk hebben jullie “het paard niet achter de wagen gespannen” . Je mag een “gegeven paard niet in de bek kijken”, maar “het oog van de meester maakt het paard vet” Gerrit. Jullie zijn “twee witte raven”. Hopelijk zijn jullie na dit hachelijke avontuur nog “zo verliefd als twee tortelduifjes”, dan valt er over twee jaar iets te vieren.. Jullie mogen na thuiskomst eerst eens uitgebreid “een uiltje knappen”, hoewel, met al die visite… Je moet “de kop maar niet in het zand steken”. Gelukkig gaan er veel “makke schapen in een hok”. Jullie hebben de “schaapjes op het droge” en voelen je nu als “een spin in een web”. En tot slot een “waarheid als een koe”…. EIND GOED, AL GOED!!!!

• 23 Augustus 2010 - 23:36

Ria En Rene Nossin:

Fantastisch!! Gefeliciteerd met deze super-prestatie!
    We hebben best (stil) met jullie meegeleefd. Goed hoor.
    Wij zitten zelf met een woningruil in de buurt van Calgary in Canada momenteel. Vandaag bij het Waterton NP.
    Dus: groeten uit Canada!

• 24 Augustus 2010 - 08:43

Wilma Keiren:

Hennie en Gerrit,
    van harte gefeliciteerd met deze super prestatie!
    Kippenvel bij het lezen van dit verhaal! Zo bijzonder.
    Geniet nog van de resterende dagen in Rome en kom goed thuis. We zien jullie vast op een volgende PP bijeenkomst.

• 24 Augustus 2010 - 11:47

AgnesHennie Bouwhuis:

Over doorzetten gesproken! Wat een prestatie, onze gelukwensen en complimenten.
    We hebben de verslagen met grote regelmaat gelezen en liepen in gedachten mee door de mooie gebieden.
    Geniet van het indrukwekkende Rome, daarna zal het thuis komen ook weer goed voelen.
    Hartelijke groeten uit Haarle!

• 25 Augustus 2010 - 17:17

Anny A.:

Gefeliciteerd,ook namens Ton. Jullie zijn kanjers.