Olijfboom van 2000 jaar oud.
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie
20 Augustus 2010 | Italië, Monte Libretti
Fara in Sabina - Canneto - Monte Libretti. 18 km. 5.15 uur.
Via een heel oud pelgrimspad klimmen we omhoog, onze route loopt door landerijen. In Canneto maken we een uitstapje om een olijfboom welke 2000 jaar oud is te bekijken. Het is een heel fraai gevormde, dikke boom. We kunnen er jammer genoeg niet lekker onder gaan zitten want het is er druk. Vandaag eten we amandelen die we langs de weg vinden, ze zijn moeilijk te kraken. Als we een pad door olijfbomen moeten nemen blijk deze helemaal dicht gegroeid. Gerrit is een ware Tarzan door met zijn stok de grote takken weg te slaan en de weg enigzins begaanbaar te maken. Het is weer ploeteren voordat we weer op een fatsoenlijk pad zijn, dit kan eigelijk niet! Dan volgt een flinke klim naar Monte Libretti. Het is wat bewolkt en erg benauwd. Voelen we daar regen druppels? Nee het is enkel het zweet dat weer van onze lijven gutst. In Monte Libretti worden we opgehaald door onze gastheer. We overnachten vijf km. verderop, hier is n.l. geen overnachtings adres.