Bijzondere vondsten. - Reisverslag uit Rome, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Bijzondere vondsten. - Reisverslag uit Rome, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Bijzondere vondsten.

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

17 Augustus 2010 | Italië, Rome

Dag 116. 17-08.

Stroncone - Lo Speco - Calvi dell' Umbria. 22 km. 6.oo uur.

Na een hartelijk afscheid en een fotosessie, mevrouw maakt van alle pellegrino's een foto, gaan we op pad. Het zijn weer echte Kees paadjes, zonder markering. Dus goed lezen en opletten. Langs een breed bospad vinden we heel veel naalden van het Stekelvarken. Even later ontmoeten we weer de twee mannen welke we ook op de Monte Subusio hebben ontmoet. We lopen samen op. Een van de mannen vindt ook naalden. Hij laat het ons zien en verteld erbij dat een Stekelvarken een heel lekker maaltje is. Hij wrijft zich daarbij vergenoegd over zijn toch al niet zo magere buik! De andere raapt een handvol bessen van de Cornus op en zegt dat ze heel lekker zijn, hij eet er een paar en geeft de rest aan ons. Ze smaken inderdaad goed, naar Cramberry's. Bij het klooster Lo Speco scheiden onze wegen weer. In de kapel vragen we een stempeltje. De Padri heeft nu even geen tijd, hij moet eerst bidden met de zes aanwezigen. Zo zitten we tenminste een half uur te luisteren naar de mensen die om de beurt voorlezen en bidden. We durven ook niet weg te gaan! Eindelijk is het afgelopen en wij krijgen ons stempeltje. Onze tocht gaat weer verder. Langs een bospad zien we Cyclamen staan, hadden we nog niet eerder gezien. Dan doet Gerrit een bijzondere vondst, een heel mooie fossiel. Te zwaar om in de rugzak mee te nemen, dus nemen we hem mee in de camera, wat hebben we toch allemaal leuke dingen gevonden vandaag!

• 22 Augustus 2010 - 17:43

JUL:

Lijkt mij niets Hennie, een "broodje stekelvarken".... Ehhh..geen idee wat een "padri" is, maar het verkrijgen van een stempeltje werd bijna een gebed zonder eind... Geduld mag dan een schone zaak zijn, maar op dit oponthoud zaten jullie niet te wachten. Maar ach, wat maakt het ook uit Een lopende hond vindt altijd wat, maar een wandelende Gerrit blijkbaar ook..
    Een fossiel kan trouwens ook iemand met achterhaalde, versteende ideeën zijn, maar dat zien we dan straks wel op jullie foto's. Zet 'm nog even op, nog maar een klein stukje naar "eeuwige roem". Jullie hebben het bijna gefikst, geen risico's meer a.u.b.....

Verslag uit: Italië, Rome

KIKA actie

17 September 2010

Epiloog
Gerrit en Hennie

Voettocht Lochem – Rome. Na onze voettocht van de Waddenzee naar de Middellandsezee ( eerst Pieterpad en daarna de G.R. 5 ) lag het al lange tijd in onze bedoeling om onze wandelschoenen aan te trekken voor weer een lange tocht. Het liefst zoveel mogelijk langs onbekende en onverharde paden. Onze keuze viel daarbij op Rome. Een prachtige tocht via oude Romaanse pelgrims- en handelswegen, met natuurlijk aan het eind de prachtige oude stad Rome. Na een winter van route plannen en andere voorbereidingen vertrekken we 24 april 2010. We hebben er ontzettend veel zin in!

Actief sinds 08 April 2010