Ki - Ka, een ander verhaal. - Reisverslag uit Assisi, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Ki - Ka, een ander verhaal. - Reisverslag uit Assisi, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Ki - Ka, een ander verhaal.

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

10 Augustus 2010 | Italië, Assisi

Beste mensen allemaal.

Een ander verhaal dan het gebruikelijke verslagje. Toen wij met de voorbereiding van deze reis bezig waren kwam bij ons het idee op om voor een 'Goed Doel' te gaan lopen. Dat zou Ki - Ka kinder kankerfonds worden. Op de dag, 9 maart, dat we dit op de website wilde zetten viel ik echter van de fiets en liep daarbij flinke kneuzingen aan mijn rug op. Ik kon bijna geen stap meer verzetten. Dank zij allerlei therapieën, Arnica en veel pijnstillers kon ik na 5 weken weer 10 km. achter elkaar lopen en een week later met een halfvolle rugzak op. We hebben het gered om toch op de geplande datum te vertrekken, maar het plan van Ki - Ka hebben we moeten laten varen. Het was moeilijk de eerste 6 weken, niet alleen voor mij maar ook voor Gerrit. Hij heeft mij in figuurlijke zin steeds moeten 'trekken'. Nu we echter Assisi gehaald hebben komt het idee weer boven drijven. Willen jullie Ki - Ka steunen dan vinden we het heel fijn als jullie een bedrag overmaken naar rekening nr. onder vermelding van Voettocht Rome/ Ki - Ka. Uiteraard worden jullie op de hoogte gehouden. En wij, wij hopen binnen ± 18 dagen in Rome aan te komen.

• 10 Augustus 2010 - 15:17

JUL:

KiKa (Kinderen Kankervrij) is in het leven geroepen om zoveel mogelijk aandacht en geld te krijgen voor onderzoek naar kinderkanker. Elk jaar krijgen in Nederland 500 kinderen te horen dat ze kanker hebben. 75% van de kinderen met kanker wordt beter, maar 25% redt het niet! KiKa probeert geld bijeen te krijgen om nog meer onderzoek te doen naar versnelde en minder pijnlijke behandelmethoden en uiteraard voor het genezen van alle kinderen met kanker!

• 10 Augustus 2010 - 18:02

Anita:

dit is mijn berichtje van 15 juli:

voor alle lezers van deze pelgrimstocht.

wil je een berichtje achterlaten op mijn emailadres:
    anitadommerholt-niessink@hotmail.com
    met vermelding: pelgrims

ik heb welgeteld 2 reacties gehad. misschien dat nu de vakanties ten einde lopen er meer mensen op deze oproep reageren.

met vriendelijke groeten,

anita

• 11 Augustus 2010 - 18:35

Saskia:

Afgelopen zondag 8 augustus heb ik mama aan de telefoon gehad. Na een vermoeide tocht, waar ze al over schreef in het vorige berichtje, klonk ze erg moe. Volgens mij zijn ze na de klussen-rustdag weer op en top om de laatste kilometertjes te vreten ....
    Doordat ze soms zijn afgeweken van de route, en doordat ze een tijdje lang minder kilometers hebben gelopen door de hittegolf, denken onze paps en mams dat ze er langer over zullen doen dan gepland. Aanvankelijk was het de bedoeling om zo rond de 23ste weer terug te zijn, nu verwachten ze dat ze niet eerder dan 3 september terug zullen keren. Dus mensen, nog even geduld om ze weer in de armen te kunnen sluiten, maar de blijdschap zal er zeker niet minder om zijn!

• 11 Augustus 2010 - 18:43

Teunisbloem

Ja, papa en mama, jullie zien 's avond laat nachtzwaluwen, maar wij hebben de afgelopen weken genoten van die prachtige Teunisbloemen in jullie tuin. Ik wist dat het Teunisbloemen waren, wat ik niet wist is dat het een nachtbloeier was! Onder het genot van een glaasje wijn op een zwoele zomeravond een week of wat geleden, zagen Gilko en ik tot onze verbijstering dat er in eens een knop openbarste en er in een razendsnel tempo een prachtige bloem uit tevoorschijn kwam. Binnen een mum van tijd bloeiden er wel een stuk of 30 bloemen. Bovendien schenen er ineens ook 30 zonnetjes in de avondschemer, want deze bloemetjes geven zelfs licht!!!!!
    Inmiddels zijn de laatste knoppen uitgekomen en zullen jullie tot dit wonder moeten wachten tot het volgende seizoen!

Veel liefs van Saskia

• 11 Augustus 2010 - 18:44

Oeps, Jan ... openbarstte

• 12 Augustus 2010 - 06:09

JUL:

Waar dat "nachtbraken" nog goed voor is Saskia! Misschien had je dat laatste glaasje wijn toch niet moeten nemen....Maar zonder gekheid: De botanische naam Oenothera betekent 'ezelsvanger', "Men" gelooft dat de naam refereert aan de giftigheid van de plant die gebruikt kan worden om ezels en andere dieren te vangen. Dus wel een beetje voorzichtig met die misschien wel giftige plant. Ze worden door nachtactieve insecten bestoven. Zo is er heel wat activiteit in de tuin van "huize Niessink" gedurende de nachtelijke uren en wij maar snurken...

In een ander verhaal van Saskia lezen we dat de "missie Pelgrimstocht Rome" waarschijnlijk wordt geprolongeerd! Kunnen we nog langer genieten van de smeuïge (wat een raar woord!) verhalen (en geen broodje aap..). Heel verstandig en wat zijn een paar weken op een mensenleven? Zeker als je, zoals jullie, 101 jaar wordt! Kids en kleinkids redden het nog wel even zonder hun ouders en opa (daar is ie weer!) en oma. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Zo komt Jan Salie de zomer wel door, als variatie op een bekend spreekwoord. Als jullie maar voor 5 oktober terug zijn vanwege die 7 xxxxxxx!

• 14 Augustus 2010 - 10:54

Lotte:

Hallo Opa en oma,

Ik vind het echt te gek dat jullie al zo ver zijn gekomen. Jullie zijn er al bijna! Ik kreeg gister jullie kaartje! En ja de vakantie was leuk! Bedankt voor het kaartje!

Veel succes nog bij deze laatste dagen! En tot snel!

Groetjes, Niels en Lotte

• 14 Augustus 2010 - 15:36

Gera En John:

Nu Jongelui, petje af voor het bereikte resultaat.
    Onze vakantie in de Alpen zit erop en als we terugzien op het afzien bij diverse wandelingen, kunnen we voor jullie beide alleen maar groot respect hebben. -Wij hadden alleen dat bij ons wat nodig was voor die dag, dus veel ballast was dat niet-, maar jullie lopen inmiddels al weken met volle bepakking!
    Een reden temeer om het oorspronkelijke plan dat jullie hadden te ondersteunen. Geniet van al het moois, spaar jezelf en kom gezond weer terug!
    Een Nijverdalse groet!

• 15 Augustus 2010 - 10:37

Gerrie En Bert:

Dag doorstappers,
    Dat jullie er nog aan dachten om mij een verjaardags kaart te sturen geweldig, evenals jullie reisverslagen.Zo lijden en genieten we met jullie mee. Nog even terug komen op een melding in jou verslag hennie voor dode slangen hoef je niet bang tezijn ze doen echt niks hoor. In het berichtje van Saskia zagen we dat jullie iets meer tijd nodig hebben maar wat maakt nu een paar weken uit op een mensen leven.dus ndoe rustig!!?? aan en vooral geniet.
    groetjes Gerrie en Bert Oet Nee