Record! - Reisverslag uit Santa Maria degli Angeli, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Record! - Reisverslag uit Santa Maria degli Angeli, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Record!

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

08 Augustus 2010 | Italië, Santa Maria degli Angeli

Dag 107. Zondag 08-08. Temp. 30 gr. Hoogte 530 mtr.

Biccina - Valfabbrica - Assisi - Santa Maria degli Angeli. 31 km. 8.30 uur.

In de route beschrijving staat aangegeven dat we over een vlak gebied lopen, toch moet er nog flink worden geklommen en gedaald. Om 12 uur zijn we al in Valfabricca. Daar besluiten we om door te lopen naar Assisi. Het is een hele tocht. In het laatst ploeteren en afzien! Gelukkig zien we bij een picknickbank andere Italiaanse Pellegrino's (al eerder gezien). We spreken elkaar moed in, er wordt water getapt op het kerkhof en verder gaat het weer. Van verre zien we Assisi al op een berg liggen. Op het laatst nog een klim van 190 naar 437 mtr. We zijn er bijna! Een prachtige stad, Assisi, maar we willen nu alleen nog maar onze pleisterplaats, het is al 18.00 uur. Gelukkig is er in S.M.d.A., 3 km. vanaf het historische centrum plaats voor ons in het gastenhuis/ hotel Domis Pacis, van de Franciscaanse beweging. We hebben een loop record vandaag, 31,7 km. Pfffff, maar niet van harte.

• 10 Augustus 2010 - 14:13

JUL:

De bedevaartsplaats Assisi is gebouwd op de helling van een heuvel en is in 1997 getroffen door een flinke aardbeving. Is er niet veel moois verloren gegaan? Het blijft flink heet bij jullie. Is het dan niet wat overmoedig om maar liefst 32 kilometer te lopen? Je kunt ook overdrijven! Pfff, ik moet er niet aan denken....

• 10 Augustus 2010 - 17:57

Anita:

hè hallo, Rome loopt niet weg hoor! denk een beetje aan jullie zelf.
    zijn alle dipjes weer over?

Verslag uit: Italië, Santa Maria degli Angeli

KIKA actie

17 September 2010

Epiloog
Gerrit en Hennie

Voettocht Lochem – Rome. Na onze voettocht van de Waddenzee naar de Middellandsezee ( eerst Pieterpad en daarna de G.R. 5 ) lag het al lange tijd in onze bedoeling om onze wandelschoenen aan te trekken voor weer een lange tocht. Het liefst zoveel mogelijk langs onbekende en onverharde paden. Onze keuze viel daarbij op Rome. Een prachtige tocht via oude Romaanse pelgrims- en handelswegen, met natuurlijk aan het eind de prachtige oude stad Rome. Na een winter van route plannen en andere voorbereidingen vertrekken we 24 april 2010. We hebben er ontzettend veel zin in!

Actief sinds 08 April 2010