Het Heilige Gelaat / Il Voltro Santro . - Reisverslag uit Sansepolcro, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Het Heilige Gelaat / Il Voltro Santro . - Reisverslag uit Sansepolcro, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Het Heilige Gelaat / Il Voltro Santro .

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

02 Augustus 2010 | Italië, Sansepolcro

Dag 101. Maandag 02-08. Temp. 30 gr. Hoogte 661 mtr.

Pieve S. Stefano - Sansepolcro. 26 km. 7.15 uur.

We hebben een uitgebreid ontbijt vanmorgen, heerlijk. Net zo uitgebreid is de babbel van de dame die het ontbijt verzorgd. Ze vraagt ons honderd uit, wel heel gezellig natuurlijk. Een half uur later dan gepland vertrekken we. We lopen eerst langs de oostkant van de berg, gelijk al warm, er staan weinig bomen. De weg loopt ook boven de super strada dus veel verkeersherrie. Gelukkig is dit na een uur anders en komen we door een rustig en vrij vlak gebied. Als we bij een bepaald punt over het puntdraad moeten is daar de markering verdwenen dat merken we pas als we al verder zijn, dus weer terug. Het is goed opletten want de markering is overal slecht. In de middag lopen we in het dal van de Tiber, velden Zonnebloemen staan te pronken er wordt echter ook tabak verbouwd. We komen door een verlaten dorp waar de gebouwen tot voor kort gebruikt werden om tabaksbladeren te drogen. Een vreemd gevoel geeft zoiets. In Sansepolcro bezoeken we de Kathedraal waar een bijzonder Kruisbeeld te bewonderen is. Het Heilige Gelaat uit de 9e of de 10e eeuw, het is werkelijk prachtig en zeer indrukwekkend! Het is warm in het stadje met de smalle straatjes, dus toch maar weer snel naar het hotel. Daar laat de eigenares ons een copie van het paspoort van de Italiaanse man zien, we moeten vooral de groeten van beiden hebben. Ze zijn net pas binnen gekomen. Het is een leuk stel!

• 06 Augustus 2010 - 16:58

Willy Ten Have:

Lieve Hennie en Gerrit.

Heel veel plezier en succes nog met de wandeling. Wij gaan nu 14 dagen op vakantie dus mis ik even jullie verhaal. Er zijn in iedergeval vel wegen die naar Rome LEIDEN.....

Lieve groeten van Willy

• 07 Augustus 2010 - 12:54

JUL:

Zulke kletstantes moet je niet te vaak tegenkomen. Over koetjes en kalfjes praten mag dan gezellig zijn, het stuurt wel je planning in de war en het kost haar klandizie....Die route van jullie lijkt af en toe wel een puzzel/zoektocht. Nou ja, goed voor de concentratie... Dit is bepaald geen reis voor cultuurbarbaren...Je komt nogal wat fraais tegen onderweg. Hebben jullie stiekem foto's gemaakt in die kathedraal? Dat Heilige Gelaat kun je overigens ook zien als je in de spiegel kijkt Hennie..

Verslag uit: Italië, Sansepolcro

KIKA actie

17 September 2010

Epiloog
Gerrit en Hennie

Voettocht Lochem – Rome. Na onze voettocht van de Waddenzee naar de Middellandsezee ( eerst Pieterpad en daarna de G.R. 5 ) lag het al lange tijd in onze bedoeling om onze wandelschoenen aan te trekken voor weer een lange tocht. Het liefst zoveel mogelijk langs onbekende en onverharde paden. Onze keuze viel daarbij op Rome. Een prachtige tocht via oude Romaanse pelgrims- en handelswegen, met natuurlijk aan het eind de prachtige oude stad Rome. Na een winter van route plannen en andere voorbereidingen vertrekken we 24 april 2010. We hebben er ontzettend veel zin in!

Actief sinds 08 April 2010