De 100 e dag!
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie
01 Augustus 2010 | Italië, Rome
Chiusi della Verna - Pieve S. Stefano. 15 km. 4.30 uur.
Bijzonder, dat is het, al 100 dagen onderweg! Het is een lange tijd om van huis te zijn, ver van kinderen familie en vrienden. Soms lijkt het of we drie weken weg zijn een andere keer wel een jaar. Gelukkig is er telefoon, SMS, de webside en het Boekje. We hebben nu 1965 km gelopen en nog ca. 420 km te gaan. We gaan weer vrolijk op pad. Het weer heeft zich hersteld, het is warm maar niet te. We komen over paden welke overwoekerd zijn met brandnetels en braamstruiken. In de gids staat dat een snoeischaartje handig is, maar als we moesten snoeien zijn we met kerst nog niet in Rome. We zitten onder de schrammen en bulten. Als we auto's langs horen gaan, klauteren we over een afrastering naar boven en gaan een stukje over asfalt. Gelukkig zijn de laatste 5 km makkelijker. We hebben wel steeds mooie panorama's om ons heen en...... we horen weer de Wielewaal, helemaal te gek. Het laatste stuk lopen we langs de Tiber naar het hotel.
01 Augustus 2010 - 19:02
JUL:
We zullen het niet meer over een mijlpaal hebben, maar bij 100 dagen wandelen hoort wel een speciale vermelding. Gefeliciteerd! Wat een fantastische prestatie. We kunnen zo langzamerhand spreken van een TRIOMFMARS en dan niet die uit Aida! Er hoort trompetgeschal bij een dergelijke prestatie, maar dat zal ik de buren niet aandoen. Jullie weten toch dat je brandharen bij brandnetels kunt bestrijden met azijn, maar hoe kom je daar aan in de bush he? Gerrit is ook geen "azijnzeiker" (noch letterlijk, noch figuurlijk), dat schiet dus ook niet op. Leuke tip, zo'n snoeischaartje! Dat behoort toch bij weinigen tot de standaarduitrusting. In Nederland zijn ze trouwens uitverkocht, de heren en dames politici gebruiken die bij de bezuinigingen. Laat de moed niet in de schoenen zinken luitjes. Dat gaat trouwens ook niet lukken want die schoenen van jullie zijn verzadigd met al dat hemelwater...Nog 420 kilometer? We gaan aftellen... -
01 Augustus 2010 - 19:30
Anita:
1965/100=19.65 km per dag
420/19.65=21 dagen
nog +/- 21 dagen?
nog +/- 21 dagen lopen, peanuts toch?
nog +/- 21 dagen zonder jullie
nog +/- 21 dagen zijn zo om
ik mis jullie -
02 Augustus 2010 - 10:12
Greet Albert:
Hallo lieve mensen,
100 dagen wat een prestatie, wij gaan morgen voor 10dg. op de fiets door Nederland.
Alles heeft minimaal 3 kanten De voorkant, De achterkant en de goede kant.
Jullie kunnen er al wandeldend w.s. vele bij bedenken. Wij wensen jullie vooral kant 3 toe. -
02 Augustus 2010 - 15:19
Elly En Bert:
GEFELICITEERD!!!!!!!!!!!!GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!!!!HENNIE EN GERRIT!!!!!!!!!Meer hebben wij even niet te vertellen.Even bij komen.Groeten uit Oldenzaal. -
02 Augustus 2010 - 19:18
Saskia:
Lieve paps en mams,
Even een paar daagjes 'thuis' na een weekje kamperen met de kids. Een fijne week op een leuke camping. En wat denk je? Ik heb het eerst van mijn leven gezeild !! Wat een heerlijk dagje was dat zeg :( ! Ook lekker door Giethoorn gestruind en gefietst bij Ossenzijl.
Gilko en ik waren van plan om deze week samen te gaan fietsen in Limburg, maar het weer laat te wensen over. Morgen willen we weg, we weten alleen nog niet waar naar toe :) !!!
Voor jullie is de eindstreep bijna in zicht. Als ik jullie verslagen zo lees dan gaat het lopen weer een stuk beter dan tijdens de hittegolf toen ik mama aan de telefoon had. Fijn is dat.
Na die valpartij die jij in maart heb gehad, dacht ik dat je niet veel verder zou komen dan Emmerich, en zie hier! Rome is in zicht!
Geweldig, hou het vol,ik ben in gedachten bij jullie.
Heel veel liefs van Saskia