Florence.
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie
27 Juli 2010 | Italië, Fiesole
Fiesole - Florence.
Vandaag bezoeken we Florence. Eerst op zoek naar het station, tickets voor morgen halen en kijken waar de trein vertrekt naar S. Ellero, daar begint de voettocht weer. Dan is het tijd om de stad te bekijken. De Dom staat als eerste op ons lijstje. Prachtig, prachtig is hij van buiten. Er staat echter een rij voor de ingang van zeker 100 mtr. (om 9.30 uur 's morgens). We kijken elkaar aan en schudden nee, lopen naar de achterzijde naar de uitgang. We doen net of we gek zijn (zijn we toch ook), laten ons pelgrims paspoort zien en vragen argeloos waar het afgestempeld kan worden. De man belt een collega die ons als VIP's naar binnen begeleidt. We kunnen rondkijken en in de sacristie ons paspoort af laten stempelen. De kerk is ook van binnen prachtig! Wat een bofkonten zijn we toch. Daarna volgt een bezoek aan de Santa Crose. Dit is het eigenlijke startpunt naar Rome. In 1217 bouwde Francicus van Assisi in het arme gedeelte van Florence een paar hutjes en een kapel, waar nu de Santa Crose staat. We laten ons pelgrims paspoort bij de kassa zien en mogen zo naar binnen. Deze kerk vinden we beiden heel bijzonder. Er hangt een serene sfeer, heel spiritueel! Ook natuurlijk prachtig van binnen met schitterende fresco's. Daarna kijken we nog wat in de stad rond, er volgen heel wat kreten van bewondering. Het is allemaal teveel voor een dag. Ons plan is zeker om hier nog eens terug te komen, maar morgen 'moeten' we verder. Op naar Rome!
27 Juli 2010 - 17:07
Bert Ribbers:
hallo hennie en gerrit,
jullie zijn inderdaad al flink op weg naar rome.
florence is zeker de moeite waard om uitvoerig
bekeken te worden. ten zuiden van florence begint
het chiantigebied, niet te
veel drinken daar, gewoon
stug doorlopen, anders maak
je heel zeker een omweg.
veel loopplezier nog.
groetjes, elfriede, bert en
vincent.
27 Juli 2010 - 18:39
JUL:
Wel een beetje een luizenstreek (om maar niet te spreken van een 'judasstreek'). Foei HUL en GUL! Maar.....wel een echte boerenslimheid!
"Franciscus, waarom loopt iedereen achter jou aan? Hoe komt dat toch? Je bent niet groot van stuk; je bent niet mooi en je bent niet geleerd. Toch loopt heel de wereld achter je aan. Hoe krijg je dat voor elkaar?" …...Dat vraagt Broeder Masseo, een van zijn eerste mannen die met Franciscus meetrekt. Op zwerftocht door Italië. Jullie zwerftocht heeft jullie inmiddels naar Florence ('Firenze' op z'n Italiaans) gevoerd, een van de bekendste cultuursteden van Europa. Dat gaat al aardig de goede kant op. Fantastisch, deze missie moet nu haast wel slagen. Rome, here they come... -
28 Juli 2010 - 19:56
Marloes:
Hallo lieverds!!
Martijn en ik zijn vanavond weer terug van 3 daagjes Ameland. Heerlijk uitgewaaid. We hebben een zeehondentocht gemaakt, en nog zeehonden gezien ook:P Verder veel gewandeld en gefietst. We hebben vanavond Luna weer opgehaald bij papa en mama, die heeft zich daar ook prima vermaakt! En nu kan Kelly weer lekker slapen haha.
Ik ben nu weer helemaal op de hoogte van jullie trip, het schiet nu zo langzamerhand mooi op! Fijn om even weer wat te horen na zo'n week van geen bericht. Maar.... geen bericht is goed bericht zegt men ;)
Liefs en een dikke kus Marloes -
30 Juli 2010 - 08:14
JUL:
Wiskunde...
Als ik het goed heb berekend, dan is de afstand van Florence naar Rome nog zo'n 350 km. Geen vier cijfers meer, hoera! Uitgaande van de in totaal 2400 kilometer zou dat betekenen dat jullie er 85% van de tocht op hebben zitten. Dat klinkt ons als muziek in de oren, jullie vast ook! Uiteraard zijn er nog flink wat hobbels te nemen. Zo moet er nog flink worden geklommen, misschien wel 4600 m. En jullie kennende, nemen jullie ook bepaald de kortste route. Van kennissen hoorde ik dat in augustus het Italiaanse openbare leven plat ligt vanwege vakanties. Al kennis gemaakt met de Italiaanse humor? Een Italiaan houdt er (zegt men) van om zijn land op de hak te nemen, maar van een buitenlander pikken ze dat absoluut niet. Banale grappen kunnen ze ook niet waarderen. Gedraag je dus netjes daar, maar dat is voor jullie geen probleem...