Hittegolf - Reisverslag uit Rome, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Hittegolf - Reisverslag uit Rome, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Hittegolf

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

13 Juli 2010 | Italië, Rome

Dag 81. dinsdag 13- 07. 37 gr.

Giaum - Verona. 20 km. 5 uur.

Gelukkig wat koeler in de vroege morgen. Ontbijten doen we op het terras aan het water. We vervolgen de route van gisteren. Het is hier al meer dan een week een hittegolf, net als in de rest van Europa. Ook Nederland is in de ban van de hitte hebben we gehoord. Vroeg in de middag bereiken we de buitenwijken van Verona. Als we een Colaatje drinken in een ijssalon krijgen we er een buskaartje voor de stadsdienst bij cadeau. De eigenaresse kan het blijkbaar niet aanzien dat we in de hitte met onze rugzakken op naar het centrum lopen. Het is nog een heel gedoe er te komen. We stappen drie keer in en weer uit ook. Eerst stappen we uit waar Arena op staat. Blijkt het voetbalstadion te zijn! De volgende bus dan maar. Dan stapt iedereen uit, is dat het station. Weer dezelfde lijnbus, no. 11, dat zegt wat, maar drie maal is scheepsrecht. Bingo! We zijn in het oude centrum. We zoeken de Tourist Information, in no time hebben we een kamer bij een particulier geboekt en ook nog een ticket voor een Opera in de Arena. Ons logeer adres blijkt in een flat te zijn, met een bijzonder aardige bewoonster, ze heeft al een fles ijsthee voor ons klaarstaan! We praten met veel gebaren. Hoe we er altijd aan komen mag Joos't' weten, maar we hebben vaak geluk met de 'slaapadressen'. Straks gaan we naar de Opera Aida!

• 15 Juli 2010 - 11:23

JUL:

Jullie hebben een uniek theater "gespot". Het Romeinse amfitheater uit de eerste eeuw na Christus, de Arena, is het op twee na grootste amfitheater in de wereld. Het heeft een uitstekende akoestiek, die per ongeluk ontdekt werd in 1913 toen een operazanger wilde oefenen op zijn rol als Radames in Aida. De Arena biedt plaats aan omstreeks 20.000 toeschouwers en die schijnen er regelmatig te komen. Dat wordt dringen om een goede plaatste bemachtigen. Wat een ervaring! Veel plezier....

Verslag uit: Italië, Rome

KIKA actie

17 September 2010

Epiloog
Gerrit en Hennie

Voettocht Lochem – Rome. Na onze voettocht van de Waddenzee naar de Middellandsezee ( eerst Pieterpad en daarna de G.R. 5 ) lag het al lange tijd in onze bedoeling om onze wandelschoenen aan te trekken voor weer een lange tocht. Het liefst zoveel mogelijk langs onbekende en onverharde paden. Onze keuze viel daarbij op Rome. Een prachtige tocht via oude Romaanse pelgrims- en handelswegen, met natuurlijk aan het eind de prachtige oude stad Rome. Na een winter van route plannen en andere voorbereidingen vertrekken we 24 april 2010. We hebben er ontzettend veel zin in!

Actief sinds 08 April 2010