Lago Santo, het Heiligemeer. - Reisverslag uit Cembra, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Lago Santo, het Heiligemeer. - Reisverslag uit Cembra, Italië van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Lago Santo, het Heiligemeer.

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

08 Juli 2010 | Italië, Cembra

Dag 76. Donderdag, 08 -07. 26 gr. Hoogte 1328 / 665 mtr.

Gfrill - Cembra. 23 km. 6.10 uur.

De route is een pinut vergeleken met de twee voorgaande dagen. We komen onderweg niemand tegen. De vijf Belgen die in het begin ook op de E5 liepen hebben de eerste dag al afgehaakt. Zijn halverwege bij een hotel gestopt. Die zien we dus nooit meer terug! Een stel Duitsers lopen ook dezelfde route. We ontmoeten elkaar steeds weer in de Albergo. Bij de Lago Santo ( het Heilige meer) op 1195 mtr. gaan we natuurlijk met de voeten in het water, het is verassend warm. Daarna volgt een moeilijke afdaling van 440 mtr. over keien en door de loop van een beek. Het is hier nu echt Italië, het is alleen Italiaans wat er gesproken wordt. Buon giorno dan maar!

• 09 Juli 2010 - 13:11

Joke:

Hoi Hul en Gul,

Jullie blijven kanjers!!! Wat zullen jullie kinderen en kleinkinderen trots op jullie zijn. Ik ben het al, kun je nagaan. Good goan!
    Groet en knuffel, Joke

• 09 Juli 2010 - 13:15

Erik Ruiter:

Hoi Hennie en Gerrit,

hebben jullie Otzi nog meegenomen? Kan ie weer een beetje op temperatuur komen! Wordt het misschien ook duidelijk of ie duits of italiaans is! :-)
    Gaat het wandelen ook goed met de nieuwe schoenen? Die moeten nu inmiddels toch wel ingelopen zijn!
    Ik denk dat jullie inmiddels wel een berengoede conditie moeten hebben!
    Veel plezier!

• 09 Juli 2010 - 16:26

Anita:

Hallo Joke.

Dat zijn we ook!
    Alleen missen we zo nu en dan ook wel hoor.

• 09 Juli 2010 - 17:44

Simon:

geweldig wat jullie allemaal meemaken en zo boeiend beschreven Hennie.Lopen is al geweldi maar de mooie beschrijvingen geven een zeer goed idee wat jullie meemaken en beleven. Kanjers zijn jullie.Heel veel wandelplezier voor het verdere deel van de tocht.Wij sluiten de mail voor 3 weken i.v.m. vakantie naar Bonaire en Amerika. Good luck.

• 09 Juli 2010 - 18:52

JUL:

Hoeveel Belgenmoppen zijn er? Geen een, ze zijn allemaal waar! Arme Belgen. Ik las trouwens dat die Belgen zijn opgepakt. Ze wilden in hun hotel een muis vangen. Ze joegen hem onder een kast en zaagden vervolgens de poten eraf....
    Het toppunt van optimisme? Een Belg met een studiebeurs...
    Flauw he? Jullie hebben toch geen rondjes gelopen in de Albergo? Van Duitsers kom je nooit af, dat had je kunnen weten.. Hoe redden jullie je daar met de taal? Jammer dat er zoveel Italiaans gesproken wordt in Italie.. Zo te lezen is er van " slijtageverschijnselen" nog (?) geen sprake. Worden die benen van jullie dan nooit moe? Wat een energie! En dan ons ook nog eens op de hoogte houden met sappige verhalen. Arrivederci, ciao.

• 10 Juli 2010 - 09:45

Martha:

Lieve Hennie en Gerrit.
    Hennie je kunt na deze voettocht een leuk recepten boekje samenstellen.Hoef je nog niet achter de geraniums.
    hartelijke groeten Martha en Evert

• 11 Juli 2010 - 08:47

Greet En Albert:

Jullie weten wat lopen is, wat regen is, wat hitte is, wat lekker en minder lekker is, wat mooi en lelijk is.
    Wat kleine tegenslagen zijn en vooral wat genieten is. Wij genieten van jullie reisverslag. Geweldige reizigers,lieve groeten van ons.

• 12 Juli 2010 - 19:26

Ben & Marjolein:

Hallo Gerrit en Hennie

Het is geweldig waar jullie mee bezig zijn.
    Petje af.Nog bedankt voor het sturen van de mooie kaart i.v.m onze trouwdag.

• 13 Juli 2010 - 08:54

JUL:

In Italie de WK-finale nog gezien? Dat was 3x niks en 1x spijkerhard! De Spaanse furie (in Spanje bekend als de plundering van Antwerpen) duidt op het plunderen en in brand steken van de stad Antwerpen door Spaanse en Waalse troepen op 4 november 1576. Inmiddels is ook Nederland dus getroffen, ondanks helhaftig verweer van bijvoorbeeld de Nederlandse middenvelders. Zij probeerden het verweer bijna letterlijk te breken.... Het weer deed een duit in het zakje. Ook de Achterhoek werd getroffen door het natuurgeweld, maar weest gerust gij stoere wandelaars....Jullie paleisje is ongeschonden uit de strijd gekomen. We kijken uit naar jullie volgende "column"..

• 13 Juli 2010 - 10:10

Gerrie En Bert:

dag Luitjes.
    Hennie en Gerrit,
    Petje af voor jullie. Wij hebben hier al enkele dagen lopen zoeken naar een plekje waar de het nog een beetje dragelijk is temp. 36 tot 38 graden, en jullie kuieren maar door, geweldig. Onze vakantie zit er al weer op, prachtige omgeving veel gezien. Gisteren is het hier noodweer geweest In Vragender is de kerktoren er af geblazen bij de zwarte Cross Lievelde vele tenten weg en stuk gewaaidt weer heel veel grote bomen om.
    Voor julie nog vele mooie en fijne kilometer.
    We kijken nu al uit naar jullie verhalen.
    groetjes Gerrie en Bert

KIKA actie

17 September 2010

Epiloog
Gerrit en Hennie

Voettocht Lochem – Rome. Na onze voettocht van de Waddenzee naar de Middellandsezee ( eerst Pieterpad en daarna de G.R. 5 ) lag het al lange tijd in onze bedoeling om onze wandelschoenen aan te trekken voor weer een lange tocht. Het liefst zoveel mogelijk langs onbekende en onverharde paden. Onze keuze viel daarbij op Rome. Een prachtige tocht via oude Romaanse pelgrims- en handelswegen, met natuurlijk aan het eind de prachtige oude stad Rome. Na een winter van route plannen en andere voorbereidingen vertrekken we 24 april 2010. We hebben er ontzettend veel zin in!

Actief sinds 08 April 2010