Trauben mit Preiselbeeren
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie
07 Juli 2010 | Italië, Rome
Oberradein - Gfrill. 25 km. 6.15 uur.
Het is 14 gr. als we om 8 uur starten met onze dagtocht. Onderweg maken we een praatje met een aantal mensen, er wordt hier nog altijd Duits gesproken. Het is weer flink aanpoten, leterlijk en figuurlijk. Op het hoogste punt, 1710 mtr, hebben we een prachtig panorama. Er is een berghut waar we voor de lunch de specialiteit van de kok eten. Strauben mit poedersuiker und Preiselbeeren. De smaak ligt tussen oliebollen en pannenkoeken in, heeel lekker! Deeg wordt door een trechter in de hete olie gegoten. Er ontstaat een wormachtig, knapperig gerecht. Het wordt met de vingers gegeten. Hebben wij geen moeite mee! Daarna moet er natuurlijk nog flink worden gelopen. De Albergo, waar we overnachten ligt gelukkig aan de route. Er zijn nog 5 andere gasten. We eten wat de pot schaft, net als gisteren, veel en lekker.
11 Juli 2010 - 08:26
JUL:
Er is een Nederlandse voetbaltrainer die al eens voor "pannenkoek" is uitgemaakt (die was volgens zijn vriendin inderdaad om op te vreten). Ook iemand die voor "oliebol" wordt uitgemaakt zal dat niet als een compliment ervaren. Dus wat moeten we dan met een kruising van die twee Hennie? Ik heb dat recept voor die "Spritzkuchen (Strauben)" eens opgezocht, maar....geef mijn portie toch maar aan een Italiaanse fikkie! Het is daar nogal heuvelachtig schrijf je. Daar zijn jullie kuiten niet zo blij mee schat ik zo in... Veel wandelplezier , zet 'm op!