Tiroolse bretels.
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie
03 Juli 2010 | Italië, Meran
Merano
Een dag om een beetje bij te komen, anders hadden we gisteren ook niet naar het jazzconcert kunnen gaan. Merano is een kleurige stad met veel bloemen. We hebben weer wandelkaarten gekocht, internetten hebben we in de bib. gedaan en "s avonds, hoe kan het anders in Italië, eten we een supergrote pizza met een evenzo grote tonijn salade. Het is niet aan te slepen al dat eten. Toch vallen we af. Gerrit overweegt Tiroolse bretels aan te schaffen en mijn broek sluit ik met een paar grote veiligheidsspelden! We plannen de route voor de komende 14 dagen, na Bolzano gaan we de bergen weer in!
10 Juli 2010 - 11:53
JUL:
Met die bretels zou Gerrit toetreden tot een select gezelschap. Immers Urbanus, Youp van 't Hek, Bud Spencer, Jort Kelder en François Boulangé (van Lingo) laten/lieten zich graag fêteren met deze accessoire uit de herenmode. We maken ons wel een beetje bezorgd om jullie."Goud eet'n" zeggen ze in Groningen. Kijk wel uit voor die olijfolie. Anders loopt alles er aan de onderkant direct weer uit. In Italie schijn je goed te kunnen eten, dus jullie weten wat je te doen staat! Een beetje 'vet op de botten' maakt je minder kwetsbaar. We herkennen jullie straks niet meer met die dunne spillebeentjes. Is het bij jullie ook zo heet? Je kunt hier op straat een ei bakken! Is er nog een beach-volleybaltournooi op de markt ook! Morgenavond de WK-finale. 'Kiek'n wat wordt' . Als die Spaanse peper maar niet te heet is... Jullie stulpje wordt tegenwoordig dag en nacht bewaakt, dus daarover geen zorgen. En Hennie...."Una mela al giorno toglie il medico di torno" (vertaling: "Een appel per dag, houdt de dokter veraf.".