Een Waalweg.
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie
02 Juli 2010 | Italië, Meran
Naturns - Merano. 29 km. 7.45 uur.
Eerst lopen we een stuk langs de Adige. Een dam in de rivier met een spectaculaire val van het water zorgt voor een mooie regenboog. Daarna lopen we De Waalweg een bevloeiingsweg door de plantages die al sinds 1329 bestaat. Het is een mooie Romeinse weg die schaduw geeft door de overhangende druivenstruiken. In het heetst van de dag moeten we naar beneden om in Merano te komen. Het is echt peentjes zweten, het is 33 graden! We zijn op tijd bij ons logeeradres om de voetbalwedstrijd Nederland - Brazilië te zien. Gelukkig winnen ze met 2-1. "s Avonds gaan we naar een openlucht Jazzconcert, prachtig!
03 Juli 2010 - 12:26
Ans En Wim:
Net terug van onze vakantie lezen we met heel veel plezier jullie reisverslagen. We genieten en soms lijden we mee. Go to Rome. -
04 Juli 2010 - 05:56
JUL:
Niet gezond om met zulke temperaturen gewoom door te wandelen en dan ook nog even een Waalweg mee te pakken. Daar schijnen er 14 van te zijn.... In Nijmegen bij de Vierdaagse is het al eens misgegaan met die hoge temperaturen. Het lijkt warempel op een vorm van zelfkastijding, wat doen jullie jezelf aan! Klasse, maar denk wel aan je gezondheid. Wel erg extreme verschillen op jullie avontuurlijke tocht. Zo zit je wekenlang in de regen en de kou en nu dit... -
04 Juli 2010 - 08:35
Simon:
Hennie en Gerrit ik lees met stijgende bewondering het verslag van jullie wandeling.Geweldig wat een prestatie.Ook de beschrijving van wat jullie meemaken is ontzettend fijn en leuk om te lezen.Geweldig,petje af. -
07 Juli 2010 - 21:29
Heleneen Pieter:
Jeetje wat een moed om zo te lopeen en gelukkig is het weer ook goed misschien te warm voor jullie om te lopen. Ga zo door en de groeten -
08 Juli 2010 - 10:43
Saskia:
Hoi paps en mams,
Ben benieuwd hoe het lopen gaat in deze enorme hitte. Bij jullie thuis hebben we de afgelopen week al een paar keer de tuin gesproeid, dus als jullie weer terugkomen staat alles er goed bij. Het is goed toeven hier, voor ons een luxe 'vakantiewoning'! De markt in Lochem is een bezoekje waard. Je fiets doet het goed, ik heb hem alleen een beetje verbouwd om het voor mij wat prettiger fietsen te maken. De bossen zijn een aangename afwisseling en lekker 'koel'. Vorige week hebben we zo'n 45 kilometer rondom Lochem gefietst.
Jullie schieten al lekker op zo te zien, geniet er maar weer van voor de komende tijd.
Lieve groet, Saskia -
08 Juli 2010 - 19:43
Sonja:
lieve vrienden,
Met stille bewondering volg ik jullie reis,ben super trots op jullie!!!!! knuffel,knuffel/
Verder hebben we een nare week achter de rug.
Frank is Zondag per ambulance naar het Z.H. vervoerd, men dacht aan een maag bloeding. Niet dus.
Pas Dinsdag middag ,nadat hij steeds zieker werd,kwam men er achter dat hij een geperforeerde blinde darm had. Hij heeft vreselijk veel pijn gehad.
Is met spoed geopereerd,was kantje boord.ook nog vocht achter de longen! gelukkig nu goed, vandaag van de I.C. naar de afdeling,nog wel zuurstof en natuurlijk antibiotica! Zaterd. naar Bonaire/New-Mexico.
Nu durf ik weg te gaan, koffers pakken, maar ben nog lang niet in vakantie stemming.
vandaar dat ik deze mail ook uitstelde.
Nog veel wandel plezier met of zonder zon en regen!lieve groet Sonja -
09 Juli 2010 - 09:48
Saskia:
Telefoon
Gisteren (8 juli), heb ik papa aan de telefoon gehad. Alles gaat goed daar in het echte Italie. De menukaarten zijn nu niet meer tweetalig (duits-italiaans) en het is dus elke keer een verrassing wat ze te eten krijgen. Papa en mama zijn wat van de route afgeweken, omdat het in de dorpjes te warm is. Nu lopen ze 'hogerop' (als ze het maar niet in de bol krijgen ;) )en daar zijn de temperaturen aangenamer dan hier. Ze zijn 's ochtends zelfs vertrokken met een fleecejack aan, bij 14 graden. In de loop van de dag liep de temperatuur op tot zo'n 20-25 graden. Goed te doen dus. De gezondheid is goed en het lopen gaat ook goed.
groet van Saskia