Thuisgevoel - Reisverslag uit Nenzing, Oostenrijk van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Thuisgevoel - Reisverslag uit Nenzing, Oostenrijk van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Thuisgevoel

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

22 Juni 2010 | Oostenrijk, Nenzing

Dag 60. Dindag 22-06. 15 gr.

We blijven een dagje hier, het is een heel ontspannen dagje. We mogen gebruik maken van hun computer. We kunnen nu foto's op de webside plaatsen, nog niet helemaal waar ze horen, maar dat komt later. De post heeft al het pakje met nieuwe reisgidsen gebracht. Verder nog een kaart van het hele gezin van Anita en op de valreep vanmiddag brieven en een heel bijzondere uitnodiging van het gezin van Saskia. Het kan niet op! Het is heel fijn om na zo'n lange tijd in een gewoon gezin te zijn waar Nederlands wordt gesproken. Elfriede is geen Nederlandse maar ze spreekt het perfect! We voelen ons helemaal thuis hier. Kortom, we hebben een heerlijk dagje.

• 23 Juni 2010 - 13:56

JUL:

Als het daar dan maar niet te gezellig wordt, want dan halen jullie Rome niet! Toch wel handig zo'n adresje! Zo heb je nog eens iets aan familie!

• 23 Juni 2010 - 18:13

JUL:

Indien je vreugde wilt vermenigvuldigen, moet je haar delen leer ik de kids op school. Daar zijn jullie nu mee bezig. Geniet van je verblijf daar....
    Gerrit: Een oud Oostenrijks gebruik: Mannen gaan als eerste een restaurant binnen.Het is bedoeld om te inspecteren of het restaurant wel goed genoeg is voor een vrouw.Dus Gerrit, grijp je kans en draag Hennie over de drempel.Je maakt je onsterfelijk (of anders in ieder geval belachelijk)....

• 23 Juni 2010 - 20:42

Ellis En Robert :

Beste Gerrit en Hennie,

Wij zijn ook bezig met een wandeltocht naar Rome. We lopen echter in tegenstelling tot jullie in etappes; waar we de laatste keer zijn aangekomen gaan we de volgende keer verder. Wij zijn inmiddels weer 1 week terug. We zijn toen gekomen tot in Nenzing. We wensen jullie een hele goede verdere wandeling. Ellis en Robert Pepels

• 24 Juni 2010 - 11:48

Anita:

Hallo lieve ouders.

Gerrit en ik zijn even een middagje terug (voor de begravenis van tante Riek, tante van Gerrit) van onze midweek Oostmahorn.
    Natuurlijk moet ik even kijken of er al weer nieuwe berichten van jullie opstaan, en wat schetst mijn verbazing: foto's. Dat is nog eens een verrassing! Nu lezen we niet alleen de verslagen, maar hebben er ook de plaatjes bij.
    Ik hoop dat jullie blijven genieten van deze monstertocht. Heel veel liefs van Anita.

• 25 Juni 2010 - 05:55

JUL:

Weer met frisse moed op pad gegaan? Hopelijk krijgen jullie geen last van de "fohn", die warme droge valwind. Dat is geloof ik vooral in het voorjaar en vaak in de alpendalen. Regen hebben jullie genoeg gehad, dus verwijs dat regenpak naar de eeuwige jacjtvelden.. Geniet van de fraaie natuur, van Oostenrijkese gerechten als "Tafelspitz", "Apfelkren", "Salzburger Nockerin", de vele "Knodel" gerechten, maar....vooral van elkaar. Het einddoel is weliswaar nog niet in zicht, maar als een paard eenmaal de stal ruikt...Houdt ons op de hoogte via je literaire hoogstandjes Hennie. Bij ons is het inmiddels hoogzomer.zondag zelfs 30 graden! "Hup Holland Hup" heeft weer gewonnen en gaat nu proberen Slowakije een kopje kleiner te maken, alsof dat land al niet klein genoeg is na de " afsplitsing" van Tsechie. Broerlief is bezig met zijn laatste werkdagen en heeft maar vast een "e-bike" aangeschaft. Hij deint mee op de grijze golf en geeft de pijp aan Maarten (maar wat die er dan weer mee moet...)

Verslag uit: Oostenrijk, Nenzing

KIKA actie

17 September 2010

Epiloog
Gerrit en Hennie

Voettocht Lochem – Rome. Na onze voettocht van de Waddenzee naar de Middellandsezee ( eerst Pieterpad en daarna de G.R. 5 ) lag het al lange tijd in onze bedoeling om onze wandelschoenen aan te trekken voor weer een lange tocht. Het liefst zoveel mogelijk langs onbekende en onverharde paden. Onze keuze viel daarbij op Rome. Een prachtige tocht via oude Romaanse pelgrims- en handelswegen, met natuurlijk aan het eind de prachtige oude stad Rome. Na een winter van route plannen en andere voorbereidingen vertrekken we 24 april 2010. We hebben er ontzettend veel zin in!

Actief sinds 08 April 2010