Zeppelin
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie
17 Juni 2010 | Zwitserland, Arbon
Konstanz - Arbon. 30 km. 7uur.
Onze dag is begonnen met een wandeling door het havengebied van Konstanz. Gisteren hadden we daar geen tijd voor en het regende te hard. Er staat o.a. een prachtig vrouwenbeeld van 9 mtr. hoog die in 3 min. om zijn eigen as draait, zodat ze goed kan worden bekeken. Ze heeft haar armen gespreid en draagt op de ene arm de Paus en op de andere de Keizer. Daarna is het weer tijd om km. te 'maken'. Binnen het kwartier hebben we Kreuzlingen bereikt, de grens van Zwitserland. Er is een echte douanepost en Gerrit is dan ook hevig teleurgesteld dat daar geen contóle is. Hij wil zo graag zijn paspoort gestempeld hebben! We volgen de Seeweg langs de Bodensee. Bij de stadjes zijn veelal mooi aangelegde promenades met kleurige bloemen en prachtige bomen De huizen zijn fraai, met dito aangelegde tuinen. Vooral veel geurende rozen. Bijna de gehele dag zien we een Zeppelin uiterst langzaam boven de Bodensee vliegen. Het is een heel apart gezicht. We wisten niet dat de Duitsers dat ding na de oorlog aan de Zwitsers hadden verkocht! De laatste 2 uur van de dagtocht regent het dat het giet! Gerrit zijn regenbroek blijkt goed waterdicht te zijn en ik loop prima op de nieuwe schoenen. Geen enkele blaar!
21 Juni 2010 - 10:45
Joke:
Prachtig! Weer een grens gepasseerd. Succes in het mooie Zwitserland.
Groetjes, Joke