Drie keer niks. - Reisverslag uit Ramersbach, Duitsland van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Drie keer niks. - Reisverslag uit Ramersbach, Duitsland van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Drie keer niks.

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

16 Mei 2010 | Duitsland, Ramersbach

Dag 23. Zondag 16-05. 12 gr. H. 526 mtr.

Kirchsahr - Ramersbach. 28,5 km. 7u

Vol goede moet starten we. De zon schijnt! Het was een goed besluit om in Ramersbach te blijven. Altenahr is inderdaad 3 uur verder maar een erg mooie route. Het stadje zelf is ook sfeervol, maar wel toeristisch. Bij het riviertje zien we waterspreeuwen. Als we het stadje achter ons hebben gelaten volgt weer een fikse klimpartij. Dan wordt het alweer feest. In Ramersbach blijkt in tegenstelling met de berichten geen hotel (opgedoekt). We komen in een 'gasthaus' terecht. We mogen daar wel slapen, maar dan moeten we wel eerst 2 uur in de bomvolle kroeg gaan zitten (de rook is te snijden). We mogen in het bed van de kroegbaas en zijn vrouw, maar ze gaan het, als het hier in de tent wat rustiger is, wel eerst verschonen. Dat wel! We vinden het drie keer niks in een bed slapen waar de kroegbaas en zijn vrouw hebben liggen rollebollen! Iemand weet nog een zimmer frei adres, anderhalve km. lopen. Hebben we nog niet gedaan vandaag. Doen we! Een prima adres. 'Oma' heeft nog brood en bakt eieren voor ons. We hebben n.l. nog niet gegeten. Wat zijn er toch veel aardige mensen overal!

Verslag uit: Duitsland, Ramersbach

KIKA actie

17 September 2010

Epiloog
Gerrit en Hennie

Voettocht Lochem – Rome. Na onze voettocht van de Waddenzee naar de Middellandsezee ( eerst Pieterpad en daarna de G.R. 5 ) lag het al lange tijd in onze bedoeling om onze wandelschoenen aan te trekken voor weer een lange tocht. Het liefst zoveel mogelijk langs onbekende en onverharde paden. Onze keuze viel daarbij op Rome. Een prachtige tocht via oude Romaanse pelgrims- en handelswegen, met natuurlijk aan het eind de prachtige oude stad Rome. Na een winter van route plannen en andere voorbereidingen vertrekken we 24 april 2010. We hebben er ontzettend veel zin in!

Actief sinds 08 April 2010