Bedevaardgangers. - Reisverslag uit Simonskall, Duitsland van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Bedevaardgangers. - Reisverslag uit Simonskall, Duitsland van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Bedevaardgangers.

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

11 Mei 2010 | Duitsland, Simonskall

Dag 17. 11-05. 14 gr Hoogte 565 mtr.

Kornelimünster - Simonskall. 26 km. 6.45 u.

Vanmorgen eerst weer met de stadsdienst naar Aachen. Vandaar met de bus naar Kornelimünster. We starten pas om 9.45 uur met het lopen. Veel te laat voor zo`n lange trip. Het is een mooie route. We komen door een leuk dorp met typische Bruchsteinhauser. In het bos lijkt het of we alleen op de wereld zijn. Gerrit ziet een aantal herten, we horen het geblaf van een Raaf. Even later zien we hem ook. Als we zitten te rusten komen er een stuk of tien mensen aanlopen. De man voorop loopt met een, met bloemen versierd, kruis. Als we een praatje met ze maken blijken het bedevaartgangers op weg naar Triér te zijn (270 km.). Aldaar bezoeken ze het graf van Matthias. Ze lopen `ohne gepäck` die watjes! (dat wordt vervoerd) We hebben een riant onderkomen vanavond, een 5 sterren pension. Aan de overkant is een restaurant waar we gaan eten. Na één glas wijn en een slok ben ik helemaal teut en drinkt Gerrit de rest van mijn wijn op. Ik lig helemaal in een deuk! Zeer ongepast hier, daarom moet ik nog harder lachen! Het was wéér een zeer bijzondere dag!

• 12 Mei 2010 - 20:10

JUL:

Nog iets meegekregen van die vliegtuigcrash met die Airbus in Libie? 103 doden, waarvan 61 Nederlanders. Wat een drama. Slecht een jongetje van tien jaar heeft de crash overleeft. Die blijft nu wel als wees achter. Leuke vakantie zo. Gelukkig blijven jullie met beide benen op de grond! Kun je hooguit tegen een paal oplopen he Gerrit, maar veel kan er niet stuk gaan aan jouw bovenkamer...Al wandelend houden jullie ons op humoristische wijze op de hoogte van jullie escapades... Knap om na alle inspanningen ook nog eens achter een computer te kruipen (die je eerst nog maar moet zien te vinden ook!). "Senk joe verrie mug".....Wij zitten in Lochem inmiddels in de keidagen. Maar koud en nat dat het is.... geen terrasweer, brrrr...

• 13 Mei 2010 - 07:01

goed :)
    doei van evie:)

• 13 Mei 2010 - 13:34

JUL:

"Alleen op de wereld Hennie"? Dat roept nostalgische gevoelens op aan het boek van Hector Malot. Het verhaal van de achtjarige Remi (een vondeling), die bij zijn pleegmoeder Barberin woonde. Wist je trouwens dat deze Hector Malot is geboren op op 20 mei 1830? Ik ken ook iemand die op 20 mei geboren is, jij ook?

Simonskall moet inderdaad een schilderachtig gelegen dorpje zijn, dat ligt in het dal van de Kall. De kleine dorpsgemeenschap viert dit jaar trouwens haar 400-ste verjaardag. In Duitsland wordt het dorpje wel aangeduid als "Die Perle der Eifel". Zal niet voor niets zijn. Het "gehuchtje" bestaat uit enkele oude vakwerkhuizen, een vervallen watermolen en een kleine kapel. Een verbeterde uitgave van ons Zwiep.... Ehh...lachen is gezond Hennie, neem dus gerust wat vaker een glaasje wijn..

Verslag uit: Duitsland, Simonskall

KIKA actie

17 September 2010

Epiloog
Gerrit en Hennie

Voettocht Lochem – Rome. Na onze voettocht van de Waddenzee naar de Middellandsezee ( eerst Pieterpad en daarna de G.R. 5 ) lag het al lange tijd in onze bedoeling om onze wandelschoenen aan te trekken voor weer een lange tocht. Het liefst zoveel mogelijk langs onbekende en onverharde paden. Onze keuze viel daarbij op Rome. Een prachtige tocht via oude Romaanse pelgrims- en handelswegen, met natuurlijk aan het eind de prachtige oude stad Rome. Na een winter van route plannen en andere voorbereidingen vertrekken we 24 april 2010. We hebben er ontzettend veel zin in!

Actief sinds 08 April 2010