Het weer. - Reisverslag uit Brüggen, Duitsland van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Het weer. - Reisverslag uit Brüggen, Duitsland van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Het weer.

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

04 Mei 2010 | Duitsland, Brüggen

Dag 11. 04 - 05. 10 gr.

Hinsbeck - Brüggen. 22 km., 5.20 uur.

Als we om 8.45 uur starten is het berekoud maar droog. Handschoenen aan en muts op!
Er waait ook een harde koude wind dus flink doorlopen en weinig zitten. Over het algemeen hebben we prima weer. Nog geen drup regen gehad tijdens het wandelen. Dat is toch mazzel hebben! De route is afwisselend. We lopen ook een stuk Schwalm/ Nette pad, een Nederlands/ Duits regionaal pad. In de J.H. krijgen we weer een twee persoons kamer. We leven op stand!

• 06 Mei 2010 - 19:16

JUL:

Ik vrees dat jullie het de komende dagen niet droog zullen houden, zoals dat ook al bijna niet lukte toen jullie die Duitse "landeigenaar" zo enthousiast hoorden bazelen... Het Duitse weerbericht geeft voor jullie omgeving aan dat de temperatuur voorlopig niet in de dubbele cijfers komt, dus onder de 10 graden blijft, met "dreigend" een buitje. Maar.... jullie verhalen blijven hartverwarmend.. Gelukkig zijn jullie zeer te spreken over de slaapplaatsen. Fijn, dat spaart jullie ruggen een beetje...
    Jullie zijn inmiddels in Brüggen beland. Dat loopt dus op rolletjes (figuurlijk dan he, want ik neem aan dat jullie geen rolschaatsen bij je hebt....). In Brüggen bevindt zich een "Natur- und Tierpark". In dat park vind je een grote familiespeeltuin met dierentuin, mono-rail, wonderhuis, elektr. paardenrijbaan met voor de kinderen een gratis rit op de zomerrodelbaan. Verder een grill-mogelijkheid en een restaurant. Ik vrees dat jullie er niet aan toe komen gezien jullie toch redelijk strakke schema. Jullie waren niet zo enthousiast over de Duitse natuur, maar mag je anders verwachten als je parallel aan een autobahn loopt? Dat gemis halen jullie de komende tijd vast wel in... Veel wandelplezier.

• 07 Mei 2010 - 05:48

JUL:

Wat natuur betreft zitten jullie inderdaad in een wat beter gebied. Het Duitse natuurpark Swalm-Nette ligt net over de grens. Een streek met riviertjes, meertjes, watermolens, burchten, broekbossen en stadjes is misschien wel het mooiste stukje buitenland direct over de Nederlandse grens. Niet voor niets heeft het Duitse deel van het Grenspark de status van natuurgebied. Met wat geluk passeren jullie dus burchten, indrukwekkende hoeven, watermolens en kloosters.Dat worden weer mooie plaatjes en fimpjes....

• 07 Mei 2010 - 11:25

Saskia:

Hoi paps en mams,

Inmiddels zijn jullie al twee weken onderweg, en hebben jullie al heel wat kilometers van de 2500 kilometer
    'afgesnoept'.

En mam, hoe zit het eigenlijk met dat lood? Zit er nog steeds zoveel lood in je rugzak of is het al een beetje lichter voor je gevoel? In elk geval toch fijn dat er tussen al dat lood ook een muts zat en een paar handschoenen.

Hier hebben we ook handschoenen nodig. En een regenjas. Het is koud, nat en waardeloos weer.

Prachtig dat jullie zo'n oude man zijn tegengekomen. Ik ben er van overtuigd dat dit geen 'toeval' is geweest.

Hoe is het met jullie dagboekje? Ik denk dat jullie elke ochtend aan het ontbijt beginnen met een verhaal uit dit 'Bijbeltje'. Misschien geven de verhaaltjes jullie moed voor de dag.
    In elk geval geef ik jullie voor de komende dagen ook een flinke dosis moed.

dikke kus van Saskia

• 08 Mei 2010 - 18:06

Sonja:

Wij zijn gisteravond thuis gekomen van een weekje Ameland met 2 kleinkinders. Leuk ,wel vermoeiend!
    Natuurlijk wel jullie reis-verslag gelezen,was zeer benieuwd,heb vaak aan jullie gedacht,vooral toen het 1 dag regende en er een gure noorden wind was(lekker gelezen met de verwarming aan). Trouwens,de hele week was er veel wind,weinig kunnen ondernemen,maar de kinderen hebben zich hebben gehad niet verveeld.
    Fijn dat jullie (nog ) geen regen hebben gehad.!
    Wat een leuke verhalen!We kijken uit naar het volgende verslag. wensen jullie nog vele leuke avonturen toe,soepele benen en een warm hart,dag lieve vrienden!!!
    de barones

KIKA actie

17 September 2010

Epiloog
Gerrit en Hennie

Voettocht Lochem – Rome. Na onze voettocht van de Waddenzee naar de Middellandsezee ( eerst Pieterpad en daarna de G.R. 5 ) lag het al lange tijd in onze bedoeling om onze wandelschoenen aan te trekken voor weer een lange tocht. Het liefst zoveel mogelijk langs onbekende en onverharde paden. Onze keuze viel daarbij op Rome. Een prachtige tocht via oude Romaanse pelgrims- en handelswegen, met natuurlijk aan het eind de prachtige oude stad Rome. Na een winter van route plannen en andere voorbereidingen vertrekken we 24 april 2010. We hebben er ontzettend veel zin in!

Actief sinds 08 April 2010