Decadent - Reisverslag uit Berlijn, Duitsland van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Decadent - Reisverslag uit Berlijn, Duitsland van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Decadent

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

01 Mei 2010 | Duitsland, Berlijn

Dag 8. 01-05 21 km / 4.45 uur.

Vluijn - Wall.

We lopen door een natuurgebied maar wel steeds het geraas van de autoweg Venlo duidelijk aanwezig. Er zijn ook leuke dingen onderweg. Aronskelken die in bloei staan, grote stukken met Look zonder look, We ruiken de zwakke uienlucht eerder dan dat we ze zien. We hebben voor deze tocht twee dagen gepland anders is het te ver. We nemen de afslag naar Kempen waar volgens het route boekje een busverbinding is naar Hinsbeck, naar de J.H. Mooi niet dus! Er rest ons niets anders dan een taxi er naar toe te nemen, omdat we hier voor twee dagen hebben besproken. De decadentie ten top. Met een taxi bij naar een Jeugd Herberg aankomen!

• 04 Mei 2010 - 17:50

JUL:

Dat openbaar vervoer is in Duitsland dus ook al niet meer wat het is geweest (dat deden ze in de oorlog beter, sorry...Jullie liggen volgens mij keurig op schema (gezond en wel!) en zijn in Hinnsbeck aangekomen. Daar moet ergens een biologisch station te vinden zijn. Even een kijkje nemen? Omdat jullie toch in de Heimat zijn maar even een verhaaltje over dat biologische station in het Duits (das ist doch kein problem)...Het station is tussen 11.00 en 17.00 uur open (van woensdag tot zondag) en .... De entree is gratis! Dat verzacht het leed van de taxikosten een beetje. Veel plezier "und einen guten reise" ...

" Die Rückkehr der verlorenen Brutvögel
    Das Rohrdommelprojekt der Biologischen Station
    Die Zeit der breiten Röhrichtgürtel am Rand der Krickenbecker Seen ist seit den 1970er Jahren endgültig vorbei. Mit dem Schilf verschwanden auch zahlreiche Vogelarten, die auf diesen einzigartigen Lebensraum zwischen Wasser und Land spezialisiert sind. Nur noch vereinzelte Restbestände lassen heute erahnen, was einst mit „Rohrwald“ treffend beschrieben war.
    Doch ein Projekt lässt hoffen: Die Biologische Station Krickenbecker Seen hat die einmalige Chance, der Rohrdommel, die in NRW seit fast zwanzig Jahren nicht mehr brütet, und anderen Röhrichtbewohnern durch die Wiedervernässung eines Niedermoorbereichs die Rückkehr in ihr angestammtes Brutgebiet zu ermöglichen.
    Und tatsächlich scheinen die Bemühungen alles andere als ein „Schilfbürger-Streich“ zu sein: Welche Anstrengungen unternommen wurden und welche Gäste sich bereits im ersten Jahr eingefunden haben, zeigt die neue Ausstellung des Infozentrums Krickenbecker Seen.
    Das Infozentrum ist mittwochs bis sonntags von 11 bis 17 Uhr geöffnet. Der Eintritt ist frei". (Danke schon....)

• 04 Mei 2010 - 18:14

Marloes:

Hoi Opa en Oma,

Jullie zijn al een mooi eind op weg lees ik! Ach en af en toe een beetje luxe (lees: taxi) is toch niet weg als je de hele dag hebt gelopen! Ik heb nog een leuk nieuwtje, ik hoop dat jullie het lezen; Martijn heeft ook weer werk! Hij kon vandaag beginnen, fijn he!
    Nou ik wacht met smart op jullie volgend verhaal! Heel veel liefs en een dikke kus Marloes

• 06 Mei 2010 - 16:22

Frits En Hannie:

Dag Hennie en Gerrit. Ik kom als mosterd na de maaltijd, maar we willen jullie een heel fijne en voorspoedige wandeling toe wensen. Ik was van mening dat jullie
    's zondags zouden starten dus ik belde
    's zaterdags maar kreeg geen gehoor, van Gerrit hoorden we dat jullie
    's zaterdags al waren vertrokken. We willen jullie bedanken voor het kaartje dat we kregen van jullie. We waarderen dit heel bijzonder, te meer omdat jullie met alle drukte daar nog aan denken. Bedankt voor het medeleven, dat doet zo goed. Nogmaals een "goeie reis". Groetjes van Frits en Hannie Dommerholt

Verslag uit: Duitsland, Berlijn

KIKA actie

17 September 2010

Epiloog
Gerrit en Hennie

Voettocht Lochem – Rome. Na onze voettocht van de Waddenzee naar de Middellandsezee ( eerst Pieterpad en daarna de G.R. 5 ) lag het al lange tijd in onze bedoeling om onze wandelschoenen aan te trekken voor weer een lange tocht. Het liefst zoveel mogelijk langs onbekende en onverharde paden. Onze keuze viel daarbij op Rome. Een prachtige tocht via oude Romaanse pelgrims- en handelswegen, met natuurlijk aan het eind de prachtige oude stad Rome. Na een winter van route plannen en andere voorbereidingen vertrekken we 24 april 2010. We hebben er ontzettend veel zin in!

Actief sinds 08 April 2010