Am Rhein - Reisverslag uit Emmerich, Duitsland van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu Am Rhein - Reisverslag uit Emmerich, Duitsland van Gerrit en Hennie Niessink - WaarBenJij.nu

Am Rhein

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Gerrit en Hennie

27 April 2010 | Duitsland, Emmerich

Emmerich-voorbij Kalkar. 25 km. - 5.45 uur.

Dag 4 27-04. 18 gr.

Het hotel waar we overnachten is er een van vergane glorie, Zo ook de gastvrouw, eigenaresse (85 jaar). Ze runt het hotel al 60 jaar, Dat is aan de bedden dan ook goed te merken, bovendien is het er vuil en het stinkt er naar rook. Maar het uitzicht is er een met een kroontje. Het ligt dan ook aan de Rhein promenade. Het eerste stuk van onze tocht van vandaag was erg saai. In Kalkar komen we op de E8, de int. route de we willen volgen. Als we in Kalkar op het marktplein van een ijsje zitten te genieten komt een aantal dames naar ons toe om te vragen waar we toch naar toe gaan. Als we vertellen waar we heengaan vinden ze dat ' fabelhaft', wij
dus ook. We moeten toch vooral een kaarsje voor ze aansteken en de groeten aan de Paus doen. Doen we, van iedereen die ons aanspreekt. Ons hotel ligt ergens aan de route rechts, terwijl in het routeboekje links staat. Weer een paar km. extra. Helemaal stuk komen we er aan. We willen alleen nog maar liggen.

Reacties op bovenstaand reisverslag

anita 1 mei 2010
hoi mensen. het plaatsen van dit reisverslag ging vast niet helemaal goed, want 5x hetzelfde stukje is wel een beetje veel van het goede. zo te lezen hebben jullie heerlijk weer daar, want een ijsje zat er hier vandaag echt niet in, brrr. zo'n vergane glorie hotel geeft altijd wel weer stof tot praten. hopelijk kun je de komende nachten wel weer lekker liggen. liefs,
anita

MARTHA EN EVERT

2 mei 2010
Zo KOM JE VAN ALLES TEGEN, MAAR JULLIE ZIJN VAN DE DOOR DOUWERS DUS LUKT HET ZEKER,WIJ GAAN MORGEN 3 MEI TWEE WEKEN WEG DAN ZUL JE NIETS VAN ONS HOREN GENIET VAN ALLES WAT JULLIE TEGEN KOMEN EN TOT HORENS OF SCHRIJVENS DAAG.

Elly en Bert

2 mei 2010
Nou, wat ons betreft zijn jullie ook fabelhaft, we hebben begrepen dat tot nu toe alles redelijk naar wens verloopt. We wensen jullie nog veel plezier en "Ausdauer"toe.

• 02 Mei 2010 - 08:59

rug met die zware rugzak
    doei van:evie:)

• 03 Mei 2010 - 08:00

JUL:

Emmerich am Rhein is een Hanzestad, Het schijnt de mooiste promenade van de Nederrein te hebben. Je hebt vanuit de stad uitzicht op de langste hangbrug van Duitsland. Hebben jullie ook vast ontdekt....Volgens een kennis hadden jullie ook kunnen overnachten aan de Jachthaven. Dat schijnt een erg rustige plaats te zijn, met een mooi uitzicht. Een overnachting kost daar maar 5 euro. Je schijnt er ook zonder camper wel een plekkie te kunnen vinden, zeker als Hennie haar charmes in de strijd gooit...
    Kalkar is wel een erg commercieel getint stadje geworden na het openen van het attractiepark. Op het marktplein van Kalkar staat het raadhuis dat in historische stijl is herbouwd, omringd door vele huizen met historische gevels. Zeer bezienswaardig in Kalkar is St. Nicolaikerk. Deze kerk dateert uit 1409-1450 en bezit onder andere zeven retabels uit de late gotiek en de vroege renaissance. Deze kerk werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd maar later weer gerestaureerd. Achter het raadhuis ligt het gemeentelijk museum dat het stadsarchief herbergt en waar de Verein der Freunde Kalkars e.V. wisselende exposities van beeldende kunst organiseert. Maar of jullie aan al dat moois wel toekomen... " De paden op, de lanen in". Dat is jullie parool immers de komende tijd.. Respect, nu al...

Verslag uit: Duitsland, Emmerich

KIKA actie

17 September 2010

Epiloog
Gerrit en Hennie

Voettocht Lochem – Rome. Na onze voettocht van de Waddenzee naar de Middellandsezee ( eerst Pieterpad en daarna de G.R. 5 ) lag het al lange tijd in onze bedoeling om onze wandelschoenen aan te trekken voor weer een lange tocht. Het liefst zoveel mogelijk langs onbekende en onverharde paden. Onze keuze viel daarbij op Rome. Een prachtige tocht via oude Romaanse pelgrims- en handelswegen, met natuurlijk aan het eind de prachtige oude stad Rome. Na een winter van route plannen en andere voorbereidingen vertrekken we 24 april 2010. We hebben er ontzettend veel zin in!

Actief sinds 08 April 2010